Gloria Palace Amadores

Zoek

Bezienswaardigheden

Puerto Rico

Hotel Gloria Palace Amadores ligt in Puerto Rico op het prachtige eiland Gran Canaria. In Puerto Rico treft men een heerlijke combinatie van zon, zee en strand, leuke markten, karakteristieke steegjes, twee jachthavens en diverse winkelcentra. Echte bezienswaardigheden vindt men hier niet. Vanuit Puerto Rico kunnen leuke excursies worden gemaakt. Gran Canaria beschikt over een bergachtig landschap met vele diepe valleien en sfeervolle dorpjes. Bezoek Maspalomas, de duinen en het brakwatergebied zijn prachtig en sinds 1987 beschermde natuurmonumenten. De vuurtoren van Maspalomas, Faro de Maspalomas is één van de herkenningspunten van Gran Canaria. Een dag erop uit naar Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, is ook aan te raden.

Tip: Bezoek vanuit Puerto Rico, Puerto de Mogan. Deze plaats wordt ook wel het Venetië van het Zuiden genoemd.

Teror

Teror is het mooiste dorp van Gran Canaria. Wandel hier door het centrale plein dat omzoomd wordt door verschillende historische gebouwen. De huizen werden er in verschillende kleuren geschilderd en zijn allemaal uitgerust met een typisch Canarisch houten balkonnetje. Op zondag kan je hier ook de lokale markt bezoeken, een aanrader! Daarnaast is Teror ook een belangrijk bedevaartsoord op het eiland. Volgens de lokale legende verscheen hier de Virgen del Pino, de beschermheilige van het eiland. Jaarlijks wordt daarom een pelgrimstocht georganiseerd naar de Basilica de Nuestra Señora del Pino. In die achttiende-eeuwse basiliek wordt een oud beeld van de heilige maagd bewaard.

Tip: Bezoek de mooie historische gebouwen. Ben je er tijdens de georganiseerde pelgrimstocht? Ga naar de pelsgrimtocht!

Artenara

Artenara is het hoogst gelegen dorp van Gran Canaria en daarnaast ook één van de oudste dorpen van het eiland. De grotten rondom Artenara werden al in de prehistorie bewoond. Je vindt er zelfs nog enkele huizen die uit de rotsen gehouwen werden of in grotten gebouwd werden. In het dorp kan je ook een etnografisch museum bezoeken waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de streek. Een andere must-see is de bijzondere grotkerk La Ermita de la Cuevita waar je het beeld van de Virgen de la Cuevita kan bezoeken. Elk jaar wordt er op 15 augustus een groot feest gevierd ter ere van deze heilige maagd.

Tip: Bezoek het oudste dorp van het eiland. Ga je het dorp bezoeken? Bezoek dan zeker de grotkerk “La Ermita de la Cuevita”