Gloria Palace Amadores

Search

De stad Palma op Mallorca bezoeken

Deel artikel

Het moment dat er weer nagedacht moet worden over de zomervakantie van 2019 komt steeds dichterbij. Wat gaat het worden dit jaar? De keuze is net als andere jaren erg groot, en de aanbiedingen lijken ook steeds beter te worden. Kortom het wordt er niet echt makkelijker op voor je. Een land wat het wel altijd goed doet is Spanje. Het aanbod met soorten vakanties is binnen Spanje enorm, het weer is er bijna altijd goed en het eten is ook uitstekend. Misschien is Spanje iets voor komend jaar?

Een prachtige stad

Palma is de grootste stad op het eiland Mallorca en tevens ook de hoofdstand van het Spaans eiland. De stad Palma is gesticht door de Romeinen die toen der tijd de macht hadden op het eiland. Later verdreven de Arabieren de Romeinen van Mallorca en werden er de baas. Dit zorgt ervoor dat het oude centrum van Palma nog steeds beschikt over invloeden van beide regimes. Wat zorgt voor een oude en bruisende binnenstad. Welke beschikt over mooie pleinen en knusse straatjes. Palma heeft ook wel de bijnaam klein Barcelona. Alleen dit feit alleen al zou voldoende moeten zijn om het prachtige Palma op Mallorca te bezoeken. Deze bijnaam komt voort uit het feit dat Palma, net als Barcelona, beschikt over een La Rambla en een kathedraal waar Antoni Gaudí aan mee heeft gewerkt. Naast het ontdekken van de oude bezienswaardigheden beschikt Palma ook over leuke en actieve excursies. Denk hierbij aan fietstochten door de stad, een middagje winkelen of het op en af hoppen op de hop-on hop-off bus. Kortom er is voor ieder wat wils in Palma!

Boek een bezoek aan deze unieke stad

Mallorca, Kathedraal, Palma, Gebouw, Architectuur, KerkHet klinkt niet verkeerd toch, een vakantie naar deze prachte stad Palma? Door het toeristische karakter van het eiland zijn er vele aanbieders die jou naar Palma kunnen brengen. Wat echter wel goed is om in de gaten te houden, is het feit dat Palma twee gezichten heeft. Namelijk de toeristen die er komen voor het uitgaans- en nachtleven, maar ook toeristen die de stad Palma willen ontdekken. Let er daarom bij het boeken van uw accommodatie goed op in welke deel van het eiland deze zicht bevindt. Zo komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan en kunt u optimaal genieten van uw vakantie.

Gerelateerd nieuws

gran canaria
Geen categorie

Waarom een vakantie Gran Canaria?

Het Canarische Eiland Gran Canaria is een populaire vakantiebestemming het hele jaar door. Dit komt omdat het eiland gezegd is met een heerlijk klimaat waardoor

Geen categorie

Vakantiehuis huren in Spanje

Vakantiehuizen zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen. Vakantiehuizen zijn in verschillende landen en plaatsen te huren. Je kan kiezen voor ‘’normale vakantiehuizen’’ en